woensdag 17 januari 2018

Vannacht (kort gedicht)

Vandaag leef ik in de nacht

het geeft me kracht

het maakt me zacht

het is net of de maan vannacht

naar me lacht.


Henk Dekkers


Schilderij geschilderd door Henk Dekkers op doek.

10 opmerkingen:

  1. Mooi Henk. En ik heb er een tekening bij. Die moet echter nog even bijgewerkt worden, want hij was te oud en bobbelig om er een goede scan van te maken. Mijn tekening kan trouwens niet op tegen dit ongelooflijk fraaie schilderij van je. Zwart en rood zijn twee van mijn favoriete (warme) kleuren. Dit doet een beetje oosters aan. De draak denk ik erbij. Geweldig mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai Vin, ik vind het soms erg ongemakkelijk om jezelf naar de voorgrond te plaatsen daar het het gauw overkomt en ook zo voelt als " Opschepperij " maar over dit schilderij wil ik dan toch wel zeggen dat het tot nu toe over de 4000 keer is geretweet op twitter dat wil zeggen dat veel mensen van dit schilderij hebben genoten en dat is toch ook mooi.
    Ik kijk erg uit naar je tekening en hopenlijk zie ik hem op google+.
    Dank voor je leuke reactie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op Twitter heb ik nog nooit rondgekeken, Henk. Ik ben op Facebook bezig geweest, en ik werd er helemaal krankjorum van. Op G+ is het lekker rustig, dus daar hou ik het maar bij. Niettemin: 4000 keer geretweet, da's prachtig! En volledig verdiend ook, want het is een pracht van een schilderij!
    Mijn tekening - die dus goed aansluit bij je gedicht - zie je vanzelf een keer voorbijkomen. Zeker weten dat je dan aan dit gedicht van je denkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja ik hoop hem gauw te zien Vin, Twitter is goed als je het gebruikt voor je kunst of muziek en niet mengt in discussies of haat zaait.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt gelijk, Henk. Dat heb ik op Facebook ook meegemaakt. Voordat je het weet zit je in een discussie die volledig uit de hand dreigt te lopen. Mensen ruziƫn blijkbaar graag. Nou, ik dus niet. Ik gooi er dan altijd maar zo veel mogelijk kwinkslagen tegenaan, om de sfeer weer wat te ontspannen. Gelukkig heb ik er op G+ vrijwel nooit last van. Maar goed ook; zonde van mijn tijd en mijn goede humeur!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik doe ook niet zoveel op facebook Vin om dezelfde reden eigenlijk en ja google+ is inderdaad een een fijne site waar dat soort dingen gelukkig ook (haast) nooit voortkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Even een link voor je, Henk: https://plus.google.com/u/0/+Teyco-Gedichten/posts/ViiDFs9zZub

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi zo Henk. Je kunt via een simpele klik meedoen met 'Spreuken'. Ik zeg je hier nogmaals: ook jouw oneliners zijn er zeer welkom!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ook deze staat op ELLO, Henk! Je merkt, ik hou woord!

    BeantwoordenVerwijderen